Edició 2018

CRYPTSHOW 2018: PURGATORI
L'any 2011, el Papa Benet XVI confirmava que el Purgatori no és un lloc, desplaçant així una part important de la literatura europea al terreny de la fantasia i la ciència ficció. El Purgatori s'ha convertit així, de manera oficial, en un element fantàstic com ho són el País de Mai Més de Peter Pan o El Dorado. El Cryptshow rep de bon grat aquest regal de l'església catòlica dedicant la seva dotzena edició a l'espai destinat a la purificació final dels escollits, un lloc que és un muntanya per a Dante, una comissaria per a Tornatore, i, per a Tyukanov, la guerra.

"Angel Heart", d'Alan Parker

DATES
29/30 de juny i 6/7/8 de juliol

PROGRAMACIÓ
ANTEPURGATORIUM
I. Presentació del Cryptshow 2018 i del llibre "Visions del Purgatori" (Males Herbes/Cryptshow).
Dijous 21 de juny, 19:30. Hash Marihuana & Hemp Museum, BCN. Entrada lliure.

II. “El meu veí Totoro. Exposició 30 anys”
Del 29 de juny al 8 de juliol. Espai Betúlia. Entrada lliure.

III. Exposició Cryptshow 2018. Inlcou la mostra "Postergeist III" de Miki Edge i il·lustracions d’alumnes de l’Escola D’art i Superior de Disseny Pau Gargallo.
Cooperativa Cor de Marina, BDN. Entrada lliure.

PURGATORIUM
IV. “L’Inferno” (1911), musicada en directe per Agustí Busom.
Divendres 29 de juny, 21h. El Círcol, BDN. Preu: 6€

V. Second International Movie-Table-Quiz in Badalona
Divendres 29 de juny, 23h. L’Estrop. Entrada Lliure

VI. Xerrada amb Simon Boswell. 
Dissabte 30 de juny, 11:30h. Hostal Solimar. Entrada lliure. 

VII. “Dust Devil” (1992), de Richard Stanley. Amb Simon Boswell.
Dissabte 30 de juny, 19h. El Círcol, BDN. Preu: 4€ 

VIII. Concert. Simon Boswell: The AND.
Dissabte 30 de juny, 22h. El Círcol, BDN. Preu: 15€ (inclou accés a la projecció de “Dust Devil”)

PARADISUS TERRENUS
IX. Sessió Oficial 1: taller de maquillatge FX i selecció de curtmetratges per al públic juvenil.
Divendres 6 de juliol, 10h i 11h30. El Círcol, BDN. Aforament complet.

X. Sessió Oficial 2
Divendres 6 de juliol, 18h. El Círcol, BDN. Preu: 5 tot el dia.

XI. Sessió Oficial 3
Divendres 6 de juliol, 19:15h. El Círcol, BDN. Preu: 5 tot el dia.

XII. Sessió Oficial 4
Divendres 6 de juliol, 20:30h. El Círcol, BDN. Preu: 5 tot el dia. 

XIII. Poètica Coemeterium. Amb Núria Martínez-Vernis i Martí Sales.
Divendres 6 de juliol, 22:30h. Cementiri del Sant Crist, BDN (entrada per C/Seu d'Urgell s/n). Entrada lliure.

XIV. Vermut literari. Amb Diego López, editor de “El Buque Maldito”; Guillermo Triguero i Lluís Rueda, autor i editor de “The Room. Un desastre fílmico convertido en obra de culto” (Hermenaute); Sergio Colmenar, autor de “Carne y vídeo. En las entrañas de la cinta de culto Videodrome” (autoedició); Viktor Lamb, autor de “El cazador de inmortales” (Terra Ignota) i Miguel Ángel Toro, autor de “Deceso programado” (Tres inviernos).
Dissabte 7 de juliol. 12h Espai Betúlia / 13:30h El Cor de Marina, BDN. Entrada lliure.

XV. Sessió Oficial 5
Dissabte 7 de juliol, 18h. El Círcol, BDN. Preu: 5 tot el dia.

XVI. Lliurament de premis + Sessió Oficial 6
Dissabte 7 de juliol, 19:15h. El Círcol, BDN. Preu: 5 tot el dia. 

XVII. Sessió Oficial 7
Dissabte 7 de juliol, 21:00h. El Círcol, BDN. Preu: 5 tot el dia. 

XVIII. La Nit Asiàtica. “Fabricated City” (2017), de Kwang-Hyun Park.
Dissabte 7 de juliol, 22:00h. El Círcol, BDN. Preu: 5 tot el dia.

XIX. Palmarès a l’aire lliure
Diumenge 8 de juliol, 22h. La Donzella Club de Platja, BDN. Entrada lliure.


JURAT

Roser Messa
ROSER MESSA
Historiadora de l'art, autora del bloc 'Cosas de Absenta' sobre curiositats de Barcelona i col·laboradora en el web cultural Canino. També és membre del col·lectiu Cazadores de Hermes de Barcelona i mare responsable tant de 'La Barcelona d'Hermes' (Albertí Editor, 2016) com del 'Anecdotario de Barcelona', il·lustrat per Pep Brocal (Comanegra, 2016). Recentment ha participat en el llibre col·lectiu ''Del boom al crack. La explosión del cómic adulto en España (1977-1995)''(Diminuta Editorial, 2018), coordinat per Gerardo Vilches, i ha estat guardonada amb una de les beques Montserrat Roig d'escriptura, concedides per l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) al febrer de 2018.

MÒNICA MURGUIA
Mònica Murguia
Va estudiar disseny a Eina, (Escola d'art i disseny. UAB) i Efectes Especials de Maquillatge en els tallers Solber FX, Zero SFX i a l'escola d'escultura Almart. En Ugamuri FX, el seu taller d'efectes especials i props, ha realitzat Fx en llargmetratges com Asmodexia de Marc Carreté, Salvación de Denise Castro, Infección Zombie de Jacint Espuny, entre d'altres, i curtmetratges com Fist of Jesus d'Adrián Cardona i David Muñoz, Blood Bonding de Xavi Rull i Assholess de Carles Hortolà. Aquest últim guanyador del premi TAC als millors efectes especials en 2017. Maquilladora de la Sitges Zombiewalk des de 2010 i responsable de l'equip de caracteritzadors de la Cercavila Zombie al festival Sant Cugat Fantàstic.

CARME PUÉRTOLAS
Carme Puértolas
Licenciada en Belles arts (imatge) i Diplomada en Magisteri. Mestre, la Marrana i el Sr Barnils,  així, em presentava el diari Avui en societat al 1989, debutant com a fotògrafa professional a la Barcelona pre-olímpica. Després de publicar portades de novel·la negra i eròtica, i fer fotoperiodisme al  Brusi i El Periòdico, vaig acabar treballant a la nit canalla de la Barcelona postmoderna, per als suplements “El Sábado” y “El fin de semana” d’aquest diari. Finalment em vaig posar seriosa. Durant 8 anys vaig ser la fotògrafa catalana per edicions del País Valencià publicant al setmanari “El Temps”. Actualment, mala mare i professora de fotografia i audiovisuals a l’EASD Pau Gargallo de Badalona, incito als alumnes que facin tot allò que jo faria, posant a prova la retòrica audiovisual i les seves tècniques. Per cert m’agraden els “berberchos”, les torrades, i les pel.lícules de por i ciència ficció.

SUSANNA SOLORZANO
Susanna Solorzano
Vaig començar primer de medicina a la Universitat de Lleida, no van ser pas les classes d'anatomia ni les disseccions el que em van fer optar per Belles Arts a Barcelona sinó la espessa boira. De la bata blanca i els guants de làtex al mono d'escultura i els dits sempre bruts... Un cop acabats els estudis a la facultat i amb les mans més netes vaig treballar com a dissenyadora gràfica durant set anys: retoc fotogràfic, imatge coorporativa, packaging, il.lustració, cartellisme... Alguna exposició entremig, un simpòsium d'escultura a Carrara, veure món i cinema. Ara, des de fa uns anys professora de dibuix, disseny gràfic, teoria de la imatge, fotografia a diversos cicles de l'Escola d'Art Pau Gargallo de Badalona.

SANDRA UVE
Sandra Uve
Editava fanzines als 16 anys, i es va llicenciar en Il·lustració, Arts i Oficis en la Escola de Disseny Llotja. Per tirar endavant fent el que més li agradava, dibuixar i escriure, va treballar en multitud de mitjans. Des de les cadenes de televisió Cuatro o Canal +, a ràdios públiques (Com Radio), webs (MTV) i premsa escrita com El periòdico, La Vanguardia, El País, Rolling Stone, Vice, Ruta 66, Time Out o Metro. Ha estat directora, guionista i reportera de televisió. Va ser co-responsable de diversos festivals de cinema ultra zeta, entre ells el Cinefagia de Sidecar. Com autora ha publicat tres novel.les gràfiques i dos llibres. El darrer, “SuperMujeres, SuperInventoras” (Planeta, 2018) acaba de treure la 2ª edició. Forma part des de fa dècades del grup 2000maniacos. Experta en cinema extrany, còmics i polítiques de gènere, Sandra ha exercit de jurat en el Festival de Sitges, en la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Donosti, en el Obuxo Fest, en el Fant de Bilbao, en el Festival de Màlaga, i en el Festival Internacional de Cinema de Peníscola, entre d’altres.