L’ANIMACIÓ MALAKOUT DEL DIRECTOR IRANIÀ FARNOOSH ABEDI GUANYA EL PREMI SERRA CIRCULAR

O.I. (Original Idea) del canadenc N'cee Van Heerden i la cinta francesa Sous le mousse d'Ollivier Briand, reben el segon i el tercer premi del certamen. El públic ha premiat Moment, del també canadenc, Geoffrey Uloth

Una stop motion gòtica, fosca, que fa un homenatge al cinema de terror dels anys 50 i 60 i amb una tècnica i fotografia molt cuidada rep el Premi Serra Circular del certamen. Dels 47 curtmetratges de la Secció Oficial, el jurat del festival ha triat la producció iraní Malakout del director Farnoosh Abedi com millor curtmetratge en la XIV edició de Cryptshow Festival, emportant-se així un premi de 666 euros. Abedi ha realitzat més d’una vintena de curtmetratges d’animació, així com series de televisió i documentals i les seves pel·lícules han estat presentades i projectades en més d’un centenar de festivals internacionals de cinema. Entre els seus treballs destaca The Servant (2016), una aclamada animació que ha guanyat diversos certamen arreu del món. 



El Jurat Oficial del Cryptshow ha estat format per quatre professionals internacionals molt relacionats amb el cinema de terror. Els directors de cinema Alberto Corredor (Baghead, 2017), Éric Flardeau (Thanatomorphose, 2012) i Andrew Leavold (The Search For Weng Weng, 2013) i la productora i guionista Clarissa Jacobson (Lunch Ladies, 2017) han estat els responsables de triar els guanyadors de l’edició Pandemònium d’aquest any. 

A banda de Malakout, el jurat ha donat altres premis. O.I. del canadenc N'cee Van Heerden ha estat guardonat amb el segon premi. D’aquesta producció el jurat n’ha destacat l’originalitat de la proposta i la seva posada en escena.



El tercer premi ha anat per la cinta francesa Sous le mousse d'Ollivier Briand, un curtmetratge que recorda, explica el jurat, a produccions de terror dels 90, com ara els Critters, tant en la història com en el disseny de personatges. 



A banda del jurat, la nostra audiència també atorga premis. El curtmetratge més votat en aquesta edició, i per tant Premi del Públic, ha estat Moment de Geoffrey Uloth. Una producció canadenca al voltant de l'empoderament.