Prop d'una quarantena de curts participen en la Secció Oficial de Curtmetratges a Competició de Cryptshow Festival

Cryptshow Festival ha batut rècord de participació en aquesta XVIII edició, amb 340 curtmetratges inscrits al certamen Premi Serra Circular.  D'aquests, 39 formaran part de la Secció Oficial de Curtmetratges a Competició i, per tant, optaran al premi de 666 euros. 

En l'edició d'enguany, participen produccions de 37 països d'arreu del món, però en destaca la producció espanyola per la seva qualitat i quantitat. També mereix especial menció l'elevat nombre de curts d'animació, un format que en les darreres edicions havia estat annecdòtic. 

D'entre els curts seleccionats, trobem de premiats a festivals de gènere com el Brussels International Fantastic Film Festival, el Buenos Aires Rojo Sangre Film Festival o el Fantaspoa de Porto Alegre, però també d'altres que han passat per certamens generalistes com el Los Angeles Film Awards o el Tribeca Film Festival.


Aquesta és la secció oficial: 

-Affentanz (Hunter) (Alemanya) 9’
Dir.  Cyprian Hercka

El nom de la cançó ho diu tot: El caçador a l'aguait. Un cérvol en la mira. Un dit en el gallet. Però llavors... un cruixit. Un cop d'una figura encaputxada sense rostre. Un cop i foscor. A partir d'aquí tot serà diferent.




- Ahora vuelvo (Espanya) 12’
Dir. Lucas  Paulino i Gabe Ibáñez

La María, una nena de 7 anys, es queda sola a casa mentre la seva mare surt a comprar per fer el sopar. El temps a soles s’allarga fins la nit. Quan algú truca a la porta, la María dubta si és la seva mare o no.


- Alicia (Espanya) 6’
Dir. Tony Morales 

La Carolina haurà de bregar amb les pors infantils de la seva filla Alicia, la qual s'acaba de quedar cega i creu que una vella habita a la seva habitació.



- Apocalypse Dog (França) 07’25’’

Dir. Aziliz Le Clainche, Camille Nasarre, Jing Qian, Juliette Barraux, Emma Plumey, Lucile Arnaud i Solène Cauchie

En un univers postapocalíptic, en Bob i el seu gos Pasha sobreviuen en una terra ermada. Tenen gana, set i estan cansats. De sobte, veuen una ciutat a la distància!


- Black Eyed Dog (Itàlia) 15’
Dir.Alessandro Cino Zolfanelli

Un home lluita amb la seva obsessió per un monstre que va trobar quan era un nen.


- Cáustico (Caustic) (Brasil) 22’
Dir Wesley Gondim

En una granja remota, una mare i una filla descobreixen el que creuen que podria ser una cura per a la paràlisi de la matriarca. No obstant això, a mesura que desentranyen el misteri, es veuen immersos en un pertorbador thriller psicològic de terror on els sacrificis humans sinistres semblen ser l'única sortida.



- Céntrico (Espanya) 20’
Dir. Luso 

La Nati, l’Ernesto i en Pablo, una família de províncies, visiten Madrid per gaudir de la ciutat i descobrir-la durant un cap de setmana. L’allotjament és barat i sembla com qualsevol altre, però no ho és...


- Co-haunting (Espanya) 11’
Dir. Adrián Carande,  Pepe Rico Piqué i Paula Sánchez Álvarez 

Un equip de reporters documenta el dia a dia de tres amics obligats a compartir pis en una casa encantada per a poder permetre's el lloguer.


- Demons in the Closet (Alemanya) 1’21’’
Dir. James Smith

Un resident és desafiat pels dimonis d'un altre regne en el seu armari.



- Dennis (Espanya) 3’

Dir. Guillermo Garzón i Carlos Beceiro

En Dennis, un empleat de la fàbrica del mal més important de l'infern, demostrarà per què és el pitjor a la seva feina.


- Et trencaré la sang (Espanya) 8’
David Conill

1696, després de practicar un exorcisme, el capellà comença a trobar-se en situacions que el faran dubtar a tots els nivells.


- Evil Dinner (Espanya) 6’
Dir. Jose Murzia

En una nit de divendres, un jove se submergeix en el seu món de heavy metal i excessos, relaxant-se a casa. Tot canvia quan un misteriós enviament arriba a la seva porta en forma d'una innocent pizza.


- Gangrena (Espanya) 10’
Dir. Ignacio Gil Toresano

Dos germans de personalitats oposades hauran de conviure amb una temible malaltia gangrenosa que s'estén pel poble on han viscut des de la seva infància. Tot canvia quan un d'ells comença a pensar que, potser, fugir del poble sigui el camí més eficaç per a la seva supervivència.


- Hado (Espanya) 12’
Dir. Rubi Rock

Un home infidel i ben posicionat es veurà embolicat en una complicada tessitura en la qual els seus actes i decisions l’empenyeran cap a un inexorable i catastròfic destí.


- In Half  (Espanya) 24’
Dir. Jorge Morais 

Només quan tenim el valor de fer-nos càrrec de la nostra pròpia existència, podem escriure un nou i valent final per a la nostra història.


- Ivania (Espanya) 12’
Dir. Luigi  Abanto Varese

En Miguel, de 45 anys, és tècnic reparador de càmeres fotogràfiques. Un dia arriba a les seves mans una antiga Voightländer per reparar-la.


- Juggernaut (Itàlia) 20’
Dir. Daniele Ricci, Emanuele Ricci

En un ambient de fantasia fosca medieval, un intrèpid guerrer s'embarca en un dolorós i esgotador viatge per recuperar el que ha perdut.



- La calima (Espanya) 14’
Dir. Isaac Berrocal Bravo 

Una família es disposa a passar uns dies de vacances en plena natura. Tot va bé fins que la temperatura comença a pujar estrepitosament.


- La Croix (França) 19’
Dir. Fleurot Joris

La Jade, una jove dissenyadora gràfica sense inspiració, es troba davant de fenòmens estranys després d'un ritual practicat amb la seva millor amiga. 



- La ley del más fuerte (Espanya) 19’
Dir. Raúl   Monge

En Pau recorre la ciutat comprovant en el seu rellotge que no arribarà a temps a la seva cita fins que topa amb un grup de persones en un carreró estret. Canviar la ruta implicaria massa retard... Per què hauria de passar res de dolent?


- La pesadilla de un moco (Espanya) 1’
Dir. Daniel Blanco

Imagina't per un moment estar a la pell d'un moc, no pot ser una vida fàcil…


- Los monstruos no existen (Mèxic) 3’34’’
Dir. Dany Rico

Una noia dolça és perseguida per un monstre durant la nit a la seva habitació, però qui és el veritable monstre?


- Mère-Grand (Grandmother) (Canada) 8’10’’
Dir. Francis Fortin

Durant un atac zombi, Valerie intenta rescatar la seva àvia abans que sigui massa tard.


- Mundu berri bat (Espanya) 6’
Dir. Mikel Alvarez Sarriegi 

Després de 20 anys d'apocalipsi zombie, la Loinaz és mossegada per un quan torna a casa. Quan està a punt de suïcidar-se, descobreix que la plaga s'ha acabat. Han trobat la cura i la pot preparar amb el que té a casa. Comença un nou món?


- Necesito mear (Espanya) 3’
Dir. Guillermo Arnaiz Illescas 

És mitjanit. Ets a casa d’un desconegut. Has d’anar al lavabo. Serà aquesta nit com la resta?




- Ovo (França) 6’
Dir. Stiv Spasojevic 

Aquesta és la història de la trobada entre un sorprenent robot de l’espai exterior i un adorable ocellet acabat de sortir de l’ou…



- Quédate conmigo (Espanya) 10’
Dir. Antoni G. Gilabert 

L’Helena acaba de quedar-se vídua. Durant el transcurs de la vetlla a casa seva, la seva amiga Icía li ofereix la possibilitat d'apropar-la al seu difunt marit d'una manera que l'Helena mai no esperaria.


- Ratón de biblioteca (Espanya) 13’
Dir. Javier Yañez Sanz 

Espanya, 1979. La Irene és una escriptora novell que s'obsessiona amb el fantasma de la biblioteca on treballa.


-Sarcum (Espanya) 12'57
Dir. Ignacio Malagón

L'Antonio, un escriptor en plena crisi, decideix contractar els serveis de Sarcum Solutions, una empresa tecnològica que es dedica a facilitar una tasca que a l'Antonio li resulta molt difícil realitzar per si sol.


- Sincopat (Espanya) 14’
Dir. Pol Diggler  

L’Ona, una executiva creativa d'una gran empresa, és a punt de llançar al mercat la darrera revolució tecnològica: un dispositiu que permet escoltar música directament des del cervell.


- The Boogey & the Witch (Espanya) 5’
Dir. Jorge Turell

En Boogey, un nen que està sempre disfressat, i la Mildred, una bruixa que vol ser bella, s'endinsen simultàniament en una altra dimensió on les seves obsessions es convertiran en el seu pitjor malson.


- The Cactus (Brasil) 10’25’’
Dir. Ricardo Kump

Un home, afectat per una greu malaltia del sistema nerviós, es troba paralitzat en un entorn remot i hostil després d'un accident. La seva situació pren noves direccions a mesura que es rendeix i accepta la seva nova realitat. 


- The Pointy Slippers (Estats Units) 8’27’’
Dir. Christina Acevedo

En una cita, una dona amaga el dolor insoportable causat per les seves sabates noves, només per descobrir que el seu sofriment ocult adquireix una vida pròpia i esdevé impossible d’ignorar.


- The Skin (Espanya) 11’34’’
Dir. José Casas

En Robert és un guapo cavaller que està a punt de viure el pitjor dia de la seva idíl·lica vida.


- To Bird or Not to Bird (Espanya) 9’
Dir. Martín Romero

To bird or not to bird, aquesta és la qüestió. Una mirada crítica i calidoscòpica del món actual explicada a través de les tragicòmiques i esperpèntiques vivències d'uns ocells.



- Ultrapolice (França) 5’
Dir. Thibault FAUCONNET

Enmig de l'escena del crim, un científic forense s'adona que un dels seus col·legues ha esborrat una pista. Atrapat en el fet, persegueix el seu company que fuig.


- Un pequeño paso (Espanya) 3’
Dir. Nacho Garvía i Jorge Moratal 

L'exploració espacial és un gran salt a allò desconegut.


- Uróboros (El mito de Narciso) (Espanya) 2’
Nitya Lopez Saitua

Dues copes de vi sobre la tauleta del saló, una espelma a punt d'apagar-se i roba per terra.



- Witchfairy (Bèlgica) 15’
Cedric Igodt, David Van de Weyer

La jove fada porta una vida avorrida al castell de conte de fades. Preferiria ser una bruixa per poder cridar, volar amb escombres i tornar-se molt desordenada. Malauradament, la seva mare no està d'acord, així que la Rosemary decideix fugir cap al misteriós bosc de bruixes.


- Крот (The Mole) (Rússia) 13’42’’
Alexey Sukhov

En Víctor, a petició de la seva dona, va a buscar un líquid per netejar canonades anomenat The Mole. En el camí, reflexiona i filosofa, però un incident sobtat el porta a una pèrdua de memòria. Així, s'inicien una sèrie d'esdeveniments en què l'heroi es veu obligat a provar diferents essències de la paraula Mole.