CRYPTSHOW FESTIVAL US PRESENTA EL CARTELL

El festival canvia de format i incrementa dies de programació amb dos caps de setmana en la seva dotzena edició.

El festival de terror de Badalona presenta cartell protagonitzat per una Catrina, personatge mexicà associat a la mort


En la seva 12ena edició, Cryptshow Festival incrementa en dos caps de setmana la programació. Se celebrarà els dies 29 i 30 de juny i el 6, 7 i 8 de juliol. Com ja vam informar durant la clausura del festival l’any passat, enguany estarà dedicat al Purgatori. L'any 2011, el Papa Benet XVI confirmava que el Purgatori no és un lloc, desplaçant així una part important de la literatura europea al terreny de la fantasia i la ciència ficció. El Purgatori s'ha convertit així, de manera oficial, en un element fantàstic com ho són el País de Mai Més de Peter Pan o El Dorado.

D’aq
uesta manera Cryptshow Festival dedica la seva dotzena edició a l'espai destinat a la purificació final dels escollits, un lloc que és una muntanya per a Dante, una comissaria per a Tornatore, i, per a Tyukanov, la guerra. Els referents al Purgatori en les diferents arts són diversos, però els organitzadors han triat un cartell més sintètic que agafa com a temàtica la festa de la mort en la cultura mexicana, una Catrina que és símbol principal del Dia de Muertos, una festa de la vida i la mort. A la vegada, el cartell, obra de l’il·lustrador Toni Benages, fa referència al moment d’empoderament que viu la dona davant la censura i manca de llibertats que vivim en l’actualitat. 



Pel que fa a la programació d’aquesta dotzena edició, estarà dividia en tres parts: Antepurgatorium, que centrarà totes les activitats prèvies al festival; Purgatorium, els dies 29 i 30 de juny, on la música pren protagonisme; i Paradisus Terrenus, el 6, 7 i 8 de Juliol, on es concentraran totes les sessions relacionades amb el cinema i la literatura.