L’INFERNO (1911), MUSICAT EN DIRECTE PER AGUSTÍ BUSOM, OMPLIRÀ DE CINEMA I MÚSICA LA INAUGURACIÓ DE CRYPTSHOW FESTIVAL


El músic Agustí Busom reescriu la BSO de L’inferno (1911), una de les primeres pel·lícules surrealistes de la història del cinema

Cryptshow Festival torna a apostar per la música en directe per a la inauguració del certamen i una edició més, i ja en van quatre, ho torna a fer de la mà del músic i productor Agustí Busom. Després de l’èxit de les tres anteriors edicions, Busom fa un pas endavant en la seva proposta musical.

Si en les dues primeres ocasions va crear un embolcall sonor i ambiental específic per a les pel.lícules mudes Körkarlen i Aelita; i una caòtica combinació entre la banda sonora original de Tetsuo i la música en directe sincronitzada, l’any passat; en aquesta dotzena edició, amb L’Inferno escriu expressament i enregistra una banda sonora que es reproduirà durant el film. A més, comptarà amb la improvització sonora de tres músics en directe. La inauguració serà divendres 29 de juny a les 21h a El Circol.

La baixada a l'Infern de Dante, acompanyat de Virgili, que el guia a través dels nou nivells de l'Infern fins arribar a Lucifer ens farà escoltar des de les tonalitats i colors musicals més aguts fins als tons i sons més greus que l'orella humana pot sentir. El minimalisme, la cacofonia i l'harmonia més clàssica intentaran desplegar-se per tal de fer junts aquest viatge.




Fitxa de la pel·lícula:
L’Inferno (1911, Itàlia) 65’ B/N Muda
Direcció: Giuseppe de Liguoro, Francesco Bertolini, Adolfo Padovan
Guió : Adaptació de poema de Dante Alighieri “La Divina comèdia”
Fotografia : Emilio Roncarolo
Sinopsi : Adaptació lliure d’una de les obres més reconegudes de Dante Alighieri, inspirada en les il·lustracions de Gustav Doré.




Músics en directe:
-Ran Roger: Flauta Multiaires, Saxlute, Fagolute i Tubs. Direcció Cor.
-Agustí Busom: Guitarres, Samplers, veus i teclats. Direcció i composició.
-Stefan Kopka: MalletKat