CRYPTSHOW FESTIVAL PRESENTA UNA NOVA EDICIÓ DEL SEU VERMUT LITERARI

Amb Diego López, editor de El Buque Maldito; Guillermo Triguero i Lluís Rueda, autor i editor de The Room. Un desastre fílmico convertido en obra de culto; Sergio Colmenar, autor de Carne y vídeo. En las entrañas de la cinta de culto Videodrome. Viktor Lamb, autor de El cazador de inmortales Miguel Ángel Toro, autor de Deceso programado. 

El dissabte 7 de juliol a les 12h, l’Espai Betúlia, l’espai de les lletres de Badalona, torna a acollir una nova edició del vermut literari del Cryptshow Festival, amb col·laboració de Saltamartí Llibres. Una aposta per conèixer algunes de les novetats més interessants del món literari dintre del gènere.

Com és habitual, Diego López presentarà el darrer número de El Buque Maldito, fanzine de referència al nostre país sobre el cinema de terror. Helga Liné, José Luis Garci, Ramiro Oliveros, Jesús Garay i Juan José Porto són alguns dels personatges entrevistats en aquest número 29. A més, inclou els articles “Jesús Garay, Barcelona Fantastique”, centrat en les pel·lícules “La bañera” (1989) i “Pasión lejana” (1986), i “Helga Liné: La señora del Fantaterror”.

Guillermo Triguero i Lluís Rueda, autor i editor respectivament, conversaran sobre The Room. Un desastre fílmico convertido en obra de culto (Hermenaute). Aquest assaig cinematogràfic analitza les circumstàncies del rodatge i el fenomen que va suposar el film "The Room", de l'excèntric i polèmic director Tommy Wiseau, una mena d'Ed Wood de la dècada del 2000. Una pel·lícula que va fer del desastre virtut i que va convertir en viral i reeixida una de les mostres més infames del cinema contemporani.


Sergio Colmenar, autor de Carne y vídeo. En las entrañas de la cinta de culto Videodrome. Han passat més de 30 anys i “Videodrome” continua provocant indescriptibles estímuls en tot aquell que s'atreveix amb ella. No és una pel·lícula de ciència-ficció corrent, és la mare de la Nova Carn, pacte entre ciència i tecnologia, i una obra mestra de culte d'un director de culte que bé mereixia, per fi, un estudi per a ella sola.

Viktor Lamb ens presentarà El cazador de inmortales (Terra Ignota). Un cúmul de casualitats, una profecia mai explicada i un diabòlic joc en què humans, vampirs i esperits mouen fitxa per aconseguir allò que anhelen. Immortalitat i mort, redempció i condemnació... i un premi molt més ambiciós pel qual incomptables savis ho van sacrificar tot.


Miguel Ángel Toro ens porta Deceso programado (Tres inviernos), una novel·la que ens parla de com les brases de la crisi aviària de principis de la dècada del 2000 es reactiven en un marc d'intrigues mèdiques i polítiques que es desenvolupen l’any 2044 a Saragossa i Madrid, en un context en què la societat ha acceptat l'eutanàsia voluntària. Una obra on la informació científica sobre processos de recombinació viral i pràctiques de laboratori està documentada de forma exhaustiva.


Al vermut trobareu també el llibre del concurs literari del festival, Visions del Purgatori, editat en col·laboració amb Males Herbes. En aquest volum, deu escriptors ens ofereixen les seves particulars i originals visions del Purgatori, que van des de la versió en videojoc a la conspiració reptiliana per destruir el món; des de la perpètua repetició d’un malson a la supervivència en un món postapocalíptic poblat per zombis, passant pels vampirs i la seva vida eterna entesa com a condemna, o per la insatisfacció delirant que es respira en llocs tan reals com una clínica de cirurgia estètica. Contes tan reals com les nostres pors, de la mà d'Anna M. Villalonga, Albert Pijuan, Sebastià Jovani, Anna Carreras o David Gálvez, entre d'altres.



Vermut Literari
Dissabte 7 de juliol, 12h
Espai Betúlia
13:30h, vermut a la
Cooperativa Cor de Marina