ELLES DECIDEIXEN. JURAT EN CLAU FEMENINA

La dona és protagonista no només del cartell de la XXII edició de Cryptshow Festival, també ho és del jurat. Cinc dones, cinc professionals de l’audiovisual i l’art, conformen el jurat d’aquest 2018. Seran elles les que decidiran quin serà el palmarès d’enguany. Us les presentem:



-Roser Messa
Historiadora de l'art, autora del bloc 'Cosas de Absenta' sobre curiositats de Barcelona i col·laboradora en el web cultural Canino. També és membre del col·lectiu Cazadores de Hermes de Barcelona i mare responsable tant de 'La Barcelona d'Hermes' (Albertí Editor, 2016) com del 'Anecdotario de Barcelona', il·lustrat per Pep Brocal (Comanegra, 2016). Recentment ha participat en el llibre col·lectiu ''Del boom al crack. La explosión del cómic adulto en España (1977-1995)''(Diminuta Editorial, 2018), coordinat per Gerardo Vilches, i ha estat guardonada amb una de les beques Montserrat Roig d'escriptura, concedides per l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) al febrer de 2018.






-Mònica Murguia
Va estudiar disseny a Eina, (Escola d'art i disseny. UAB) i Efectes Especials de Maquillatge en els tallers Solber FX, Zero SFX i a l'escola d'escultura Almart. En Ugamuri FX, el seu taller d'efectes especials i props, ha realitzat Fx en llargmetratges com Asmodexia de Marc Carreté, Salvación de Denise Castro, Infección Zombie de Jacint Espuny, entre d'altres, i curtmetratges com Fist of Jesus d'Adrián Cardona i David Muñoz, Blood Bonding de Xavi Rull i Assholess de Carles Hortolà. Aquest últim guanyador del premi TAC als millors efectes especials en 2017. Maquilladora de la Sitges Zombiewalk des de 2010 i responsable de l'equip de caracteritzadors de la Cercavila Zombie al festival Sant Cugat Fantàstic.



-Carme Puértolas
Licenciada en Belles arts (imatge) i Diplomada en Magisteri. Mestre, la Marrana i el Sr Barnils,  així, em presentava el diari Avui en societat al 1989, debutant com a fotògrafa professional a la Barcelona pre-olímpica. Després de publicar portades de novel·la negra i eròtica, i fer fotoperiodisme al  Brusi i El Periòdico, vaig acabar treballant a la nit canalla de la Barcelona postmoderna, per als suplements “El Sábado” y “El fin de semana” d’aquest diari. Finalment em vaig posar seriosa. Durant 8 anys vaig ser la fotògrafa catalana per edicions del País Valencià publicant al setmanari “El Temps”. Actualment, mala mare i professora de fotografia i audiovisuals a l’EASD Pau Gargallo de Badalona, incito als alumnes que facin tot allò que jo faria, posant a prova la retòrica audiovisual i les seves tècniques. Per cert m’agraden els “berberchos”, les torrades, i les pel.lícules de por i ciència ficció.



-Susanna Solorzano
Vaig començar primer de medicina a la Universitat de Lleida, no van ser pas les classes d'anatomia ni les disseccions el que em van fer optar per Belles Arts a Barcelona sinó la espessa boira. De la bata blanca i els guants de làtex al mono d'escultura i els dits sempre bruts... Un cop acabats els estudis a la facultat i amb les mans més netes vaig treballar com a dissenyadora gràfica durant set anys: retoc fotogràfic, imatge coorporativa, packaging, il.lustració, cartellisme... Alguna exposició entremig, un simpòsium d'escultura a Carrara, veure món i cinema. Ara, des de fa uns anys professora de dibuix, disseny gràfic, teoria de la imatge, fotografia a diversos cicles de l'Escola d'Art Pau Gargallo de Badalona.



-Sandra Uve
Editava fanzines als 16 anys, i es va llicenciar en Il·lustració, Arts i Oficis en la Escola de Disseny Llotja. Per tirar endavant fent el que més li agradava, dibuixar i escriure, va treballar en multitud de mitjans. Des de les cadenes de televisió Cuatro o Canal +, a ràdios públiques (Com Radio), webs (MTV) i premsa escrita com El periòdico, La Vanguardia, El País, Rolling Stone, Vice, Ruta 66, Time Out o Metro. Ha estat directora, guionista i reportera de televisió. Va ser co-responsable de diversos festivals de cinema ultra zeta, entre ells el Cinefagia de Sidecar. Com autora ha publicat tres novel.les gràfiques i dos llibres. El darrer, “SuperMujeres, SuperInventoras” (Planeta, 2018) acaba de treure la 2ª edició. Forma part des de fa dècades del grup 2000maniacos. Experta en cinema extrany, còmics i polítiques de gènere, Sandra ha exercit de jurat en el Festival de Sitges, en la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Donosti, en el Obuxo Fest, en el Fant de Bilbao, en el Festival de Màlaga, i en el Festival Internacional de Cinema de Peníscola, entre d’altres.