“La dona a la lluna” (1929) de Fritz Lang, musicada en directe per Agustí Busom, inaugurarà la 13a edició de Cryptshow Festival

El festival torna a confiar en el músic i productor barceloní per dirigir un espectacle audiovisual basat en aquesta pel·lícula muda. Per cinquè any consecutiu, Busom composarà la banda sonora que acompanyarà la projecció. En aquesta ocasió ha composat cançons originals basades en el film que es compaginaran amb peces sonores a càrrec del músics que tocaran en directe a la platea d’El Círcol. Una improvisació instrumental amb estructures pop que s’entrellacen i es donen la mà serviran per endinsar-nos en el drama visual creat pel director de Metròpolis, Fritz Lang.



En el 50è aniversari de l'arribada dels humans al satèl·lit lunar, aquest espectacle vol ser un
homenatge a la dona i una reivindicació de la seva figura en tots els àmbits de la nostra societat. Avançat al seu temps, el guió de “La dona a la lluna” (1929, Fritz Lang) exposa un personatge femení decidit, emocional i fort que decideix fer el viatge més arriscat mai realitzat junt amb la resta de la tripulació. En primera persona, les cançons ens destriaran les emocions, els anhels, angoixes i sentiments de Friede, Helius, Manfeldt, Hans i Gustav.

Fitxa tècnica:

Frau im Mond (La mujer en la Luna) (1929)
Alemanya ; 165 minuts . Blanc i Negre. Intertítols.
Direcció : Fritz Lang
Guió: Thea von Harbou
Sinopsi : El professor Georg Manfeldt es ridiculitzat pels seus col·legues quan assegura que
hi ha més or a qualsevol muntanya de la Lluna que a la Terra. Wolf Helius reprèn aquesta
idea i construeix un coet per viatjar a la Lluna. Al projecte se li uneix una empresa que
controla el mercat de l'or tot finançant-lo.

Músics:
Agustí Busom: Composició, direcció, guitarres, teclats i veu
Arcadi Marset: Baix elèctric, contrabaix i veu
Xavier Matamala: Bateria, sintetitzador i veu
Lars Serra: Teclats i veu