Secció Oficial a Competició

34 curtmetratges competeixen a la Secció Oficial a Competició del XV Premi Serra Circular. Aquests són els curtmetratges:


A Drink to Puerto Rico (EUA)

Dir. Dadrian Flavors

Dos coneguts que es reuneixen en un bar es veuen obligats a afrontar els seus dubtes culturals davant la por d’un perill que s’arrossega per l’exterior.


Aral (França)

Dir. Benoît Paya, Charles Morhain, Mathilde Dallamaggiore, Cédric Moens de Hase, Aurélien Lemonnier

Hayes, un explorador americà, és enviat a rastrejar la zona contaminada del desert d’Aral. Allà, el nostre heroi es trobarà amb algunes dificultats inesperades...


Becky (EUA) 

Dir. Nicole Ihasz

Becky, una adolescent assetjada, vol ser l’amiga de Steph i l'Ariel, però quan s’assabenta que les noies són les responsables d’un desagradable rumor sobre el seu pare, buscarà venjança. 




Bruits Blancs (França) 

Dir. Thomas Soulignac

Hervé sap com poder comunicar-se amb el més enllà. El més complicat de l’espiritisme, però, no és rebre signes, és entendre’ls.


Cuore di Strega (Itàlia) 

Dir. Marco Baroni

Edat mitjana. La caça de bruixes està fora de control a Europa. Un home acusat de bruixeria es refugia desesperadament en un bosc, però el perill real està al bosc i no en aquesta persecució.



Dana (Espanya) 

Dir. Lucía Forner Segarra

Després de ser atacada una nit, la Diana creu que ha de fer alguna cosa i decideix fer-hi justícia. Per això es diu "Dana", que significa "la que fa justícia".


Dar-Dar (Espanya) 

Dir. Paul Urkijo Alijo

Dar-Dar és un tradicional dimoni basc que es menja els dits. Diu: "Dar, dar, dar, porta'm el dit per sopar. Si declines, tornaré a la nit i la teva ànima serà meva".




Delito de odio (Espanya) 

Dir. Pablo Vara 

Sara és capturada per un grup de neonazis que l'odien per ser lesbiana. En una situació així, és fàcil perdre les formes... 


Ecdysis (Grècia)

Dir. Pavlos Sifakis

En un món futur, devastat per un desastre ambiental i un virus mortal, la Lina porta el seu fill adolescent infectat a un metge jubilat amb l’esperança de poder curar-lo. 




El ruido solar (Espanya) 

Dir. Pablo Hernando

Un recull d'històries sobre persones que tenen una visió fugaç del futur després d'un esdeveniment còsmic inexplicable.



Epirenov (Argentina) 

Dir. Alejandro Ariel Martin

Epirenov és l'últim habitant de la Terra. Camina monòtonament pel desert buit a la recerca de les peces necessàries per construir una parella. En una de les passejades, descobreix un artefacte que canviarà el seu món.



Every 75 minutes (Espanya)

Dir. Borja A. Ortiz

Mentre la Rachel espera l’autobús en el seu camí cap a la ciutat, coneix un visitant molt especial...



Extraneous Matter (Japó) 

Dir. Kenichi Ugana

Un dia, arriba una cosa estranya a casa. Just a casa seva, la d'ella, que no té sexe amb el seu xicot.



Habitat (Espanya)

Dir. Jaime Calachi 

En una habitació sense sortida viu en Matthew, un esclau del sistema. El seu únic somni és anar al paradís que ha vist en un anunci de televisió... tan sols necessita moure un dit.



Hansel (Grècia) 

Dir. Vivian Papageorgiou 

Un nen està atrapat a una casa de pa de pessic que amaga un món ombrívol, mentre la seva mare intenta desesperadament trobar la porta que el traurà d'allà.



Human Trash (Espanya) 

Dir. Aitor Almuedo Esteban

Un noi és llançat a un contenidor d’escombraries del futur. En la seva frenètica recerca de la sortida, es troba amb un home misteriós que li farà dubtar de l’origen de la seva pròpia existència.




Imago (Suïssa) 

Dir. Remy Blaser

En Jonathan viu en un món governat per un ritual de festeig inhumà que l’obliga a trobar parella. Però ell no vol ballar. Això el conduirà, tard o d'hora, a una mort segura. 


Kamouflage (Suècia) 

Dir. Joaquim Berglund

Elliot, de 17 anys, mai ha anat de caça. Una moderna història de terror nordic noir sobre els rituals dels homes, l’herència dels pecats i els nois innocents atrapats en tot plegat.



Koreatown Ghost Story (EUA) 

Dir. Minsun Park & Teddy Tenenbaum

Conte de terror sobrenatural basat en un ritual coreà. Una dona accepta una oferta macabra que li permetrà perseguir els seus somnis.


La penumbra (Espanya) 

Dir. Dani Viqueira

La Laura s'endinsa en la penombra, allà on no es pot distingir la realitat del malson. 



La última partida (Espanya)

Dir. Luis Belda

Álvaro i els seus amics estan a punt de jugar un dels seus jocs de rol habituals quan un descobriment inquietant canviarà el joc per sempre.


Llengua amb tàperes (Espanya)

Dir. David Mataró

Qui necessita tàperes enmig d’un apocalipsi zombi? Un cambrer i la seva veïna mallorquina intentaran respondre a aquestes preguntes existencials o potser no tan existencials...



MeTube 3: August canta 'Una furtiva lagrima' (Àustria) 

Dir. Daniel Moshel

Tercera part de la sèrie de curtmetratges MeTube, guardonats internacionalment. Aquesta vegada, els nerds de la música intergalàctica, August i Elfi, conquisten l'escenari de l'òpera.



Mr. James is Dead (Canadà)

Dir. Josh Aries, Daniel Irving

Tom assisteix al funeral del seu allunyat pare per descobrir que havia estat un espia durant tot aquest temps. Al funeral s'hi troba ple d'espies del seu passat, de totes les formes i mides.


Nouvelle Saveur (França) 

Dir. Merryl Roche

Marie s'uneix al restaurant de Bruno Mercier, xef amb diverses estrelles, i només pensa en millorar-se, malgrat la desconfiança de Thomas, el segon, que la veu com una rival. 


Ospel (Espanya) 

Dir. Xanti  Rodriguez

Dolores, una de les últimes fetilleres, tracta de transmetre el llegat de Amalur al seu fill. Les addiccions del pare, agnòstic, els portarà a una difícil situació.



Pénurie (França) 

Dir. Quentin Sur

En un món on la carn és cara, Annabelle, a la recerca del seu germà sense llar, és testimoni d’un segrest que la portarà a descobrir la veritat oculta dels elegants bistrots parisencs.



Rutina: La prohibición (Espanya) 

Dir. Sam Orti

En un món fosc, devastat per les mentides i dominat per la por, continuem amb les nostres rutines autodestructives que ens porten cap a l'extinció.


Survivers  (Espanya) 

Dir. Carlos Gómez-Trigo

La selecció natural diu que només sobreviuran els que s’adaptin. I si els humans s’han tornat estúpids?



The Dead Hands of Dublin (Irlanda) 

Dir. Leo Crowley

Sidney, un pianista fallit, obté un parell de guants encantats. Quan els porta, esdevé un mestre del piano però just quan creu que té tot el que mai ha volgut, el destí li juga una mala passada. 



The Thing That Ate The Birds (Gran Bretanya)

Dir. Sophie Mair, Dan Gitsham

Al Parc Natural de North Yorkshire Moors, Abel, cap de guarda, descobreix el que menja el seu gall.



The Ticket (Alemanya)

Dir. Franz Ufer

Thomas mor. De sobte, està assegut en una sala d’espera. Allà, d’una manera estranya, pateix injustícies, que sovint són causades per la fe. 



They're Here (Canadà) 

Dir. Sid Zanforlin

Una nena està disposada a fer quelcom per convèncer als seus veïns que un extraterrestre s'ha apoderat de la seva àvia.


Where Still Waters Lie (Irlanda)

Dir. Adam O'Keeffe

Quan una parella se separa, deixen buits que el silenci no pot omplir, convertint un cap de setmana sanador en un horror de desconfiança i por.