Palmarès

PALMARÈS 2020

Una stop motion gòtica, fosca, que fa un homenatge al cinema de terror dels anys 50 i 60 i amb una tècnica i fotografia molt cuidada rep el Premi Serra Circular del certamen. Dels 47 curtmetratges de la Secció Oficial, el jurat del festival ha triat la producció iraní Malakout del director Farnoosh Abedi com millor curtmetratge en la XIV edició de Cryptshow Festival, emportant-se així un premi de 666 euros. Abedi ha realitzat més d’una vintena de curtmetratges d’animació, així com series de televisió i documentals i les seves pel·lícules han estat presentades i projectades en més d’un centenar de festivals internacionals de cinema. Entre els seus treballs destaca The Servant (2016), una aclamada animació que ha guanyat diversos certamen arreu del món.


Pots consultar el palmarès aquí.

PALMARÉS 2019

El curt d'horror psicològic Muil (MAW), de Jasper Vrancken, guanya el Premi Serra Circular del Cryptshow 2019.

Pots consultar el palmarès complet aquí.


PALMARÈS 2018

El jurat oficial de Cryptshow Festival 2018, format per Roser Messa, Mónica Murguia, Carmen Puértolas, Susanna Solórzano i Sandra Uve, ha decidit el següent palmarès:

XII Premi Serra Circular per a Baghead, d'Alberto Corredor, per ser un curtmetratge perfecte de ritme, guió, bons actors i fantàstica fotografia.

Premi del públic per a Baghead, d'Alberto Corredor.

Millor Animació per a Beneït Machine VI-Carry on, de Jossie Malis. Perquè fa referències a grans pel·lícules de gènere amb una estètica espectacular.
Millor director per a Alberto Corredor Marina per Baghead. Per saber orquestrar una història complexa en temps real.
Millor guió a Marie Dvorakova i Mica Schaffer per Who 's Who in Mycology. Per ser un bon viatge i homenatge al barroquisme de Delicatessen.
Millor actor per a Alexander Fournier per Nightcrosser. Per saber interpretar, alhora, el Nosferatu de Murnau, al Comte Vlad de Coppola i a Blacula Condemor de Chiquito.
Millor actriu per a Gemma Whelan per The blue door. Per la tensió que transmet sense dir una sola paraula.
Millor banda sonora per a Antoni M. March i Fire The Animal per Lunch Ladies. Per saber orquestrar el somni de dues fanàtiques.
Millors Efectes Especials a Cédric Dupuis per Comme tous les matins. Agafat per brides, però amb millors efectes!
Millors Efectes Visuals per a Florian Brauch, Matthieu Pujol, Kim Tailhades, Yohan Thireau i Romain Thirion per Hybrids. Per fluïdesa, el dinamisme i la hiperrealitat dels efectes.
Millor fotografia per a Josefa Celestin per Even Horizon. Per saber combinar l'espai natural amb el fantàstic.


El jurat també ha volgut fer una menció especial a la millor direcció d'art per a Martin Žiaran per Who 's who in Mycology.


PALMARÈS 2017
El jurat oficial de Cryptshow Festival 2017, format per Eva Ayats, Domingo López, Ramon Mas, Daní Seguí i Mònica Van Campen ha decidit el següent palmarès:

X Premi Serra Circular: Behind d'Ángel Gómez, per ser la proposta de terror més sòlida
Premi del públic: The legend of the Crabe-Phare de Gaetan Borde

Millor Animació: Garden Party de Florian Babiikian. El reverso con ranas de El crepúsculo de los dioses. Una animació espatarrant segons el jurat.
Millor director: Felix Knoche per Hilde, per la sensibilitat del director en unificar tots els elements per explicar una història diferent.
Millor guió: Einstein -Rosen d'Olga Osorio, pel realisme màgic, la nostàlgia i originalitat. Menció Especial: Decorado d'Alberto Vázquez.
Millor actor: Claus Flygare per The Sunken Convent, per la increïble interpretació d'un personatge malsà
Millor actriu: Macarena Gómez per Behind, per la intenstiat i visceralitat de la interpretació
Millor banda sonora: Ariel Santiago per Cuerno de Hueso, per crear una atmosfera adequada per a la pel·lícula.
Millors Efectes Especials: Hilde, per la subtilesa, evolució i la integració del maquillatge a la història
Millors Efectes Visuals: Nicole's Cage de Josef Brandl, per l'ambientació surrealista
Millor fotografia: Juli Carné per Waste per la complexitat de la il·luminació i l'ambientació en un espai reduït
Menció Especial: Bruce Gallagan de Pau Perramón, per la recreació del cinema de sèrie B anyenc