Agustí Busom i Coure ofereixen el concert inaugural de Cryptshow Festival

Busom dirigeix el grup instrumental per endinsar-se en la foscor de La Passion de Jeanne d’Arc.

El grup instrumental de Dark Metal Coure s'alia amb el músic i productor artístic, Agustí Busom, per exponenciar l'experiència dramàtica del judici, vexació, engany i tortura eclesiàstica al personatge de Joana d'Arc. Ho faran a través de la intimidant mirada de l'apassionat director Carl Theodor Dreyer, i de la mà de la pel·lícula La Passion de Jeanne d’Arc (França, 1928).



Res de veus celestials per enlairar la figura santa de Joana. La música de Busom i Coure ens farà endinsar en els calabossos foscos sonors de l'ombra més obscura de l'ésser. Primers plans cruament rodats en un escenari costosíssim que gairebé no s'aprecia al llarg del film, per centrar-se en el patiment humà, per sobre de tot en el d'una dona guiada per Déu per alliberar una nació.

El concert, amb la projecció de La Passion de Jeanne d’Arc (França, 1928) servirà per inaugurar les sessions presencials de Cryptshow Festival, divendres 2 de juliol a les 20:30 al Teatre El Círcol. Les entrades es vendran de forma anticipada a la web del festival.


LA PASSIÓ DE JOANA D'ARC SensArt 2021

Música: COURE

Ferran Giralt: guitarra

Pablo Volt: trompeta

Ferran Besalduch: saxo baix

Ricard Pons: baix

Roger Creus: bateria

Direcció artística, veus i capes sonores: Agustí Busom


La Passion de Jeanne d'Arc (França, 1928)

82 minuts. Blanc i Negre. Intertítols.

Direcció: Carl Theodor Dreyer

Guió: J. Delteil, C.T.Dreyer

Gènere: Cine Judicial i Drama


Sinopsi:

La jove francesa Joana d'Arc, salvadora de la pàtria davant els anglesos, i que declara sentir-se inspirada directament per Déu, s'enfronta al seu processament i a una possible condemna a mort. El mestre danès Dreyer realitza aquest film, basat en la figura de l'heroïna francesa, Joana d'Arc, centrant l'acció en l'inquisitorial procés judicial a què va ser sotmesa per un tribunal eclesiàstic que va acabar condemnant-la a mort per heretgia.