Us presentem els membres del jurat del XV Premi Serra Circular

Cryptshow Festival torna a apostar per un jurat multidisciplinar a l'hora de triar els responsables de premiar els millors curtmetratges. Són professionals de diferents vessants artístiques amb un tret comú, són amants del gènere fantàstic i de terror. Aprofitem per presentar-vos els quatre membres del jurat:

Farnoosh Abedi

Director de cinema iraní. Llicenciat en teatre per la Universitat d’Art i Arquitectura, ha realitzat més de 20 curtmetratges d'animació, sèries de televisió, documentals i un llargmetratge d'animació. Les seves pel·lícules van ser presentades i projectades en més de 200 festivals nacionals i internacionals i van ser guardonades amb més de 100 ocasions. El seu curtmetratge Malakout va guanyar el Premi Serra Circular l’any 2020.



The Bloody Girls

Les Bloody Girls són Aida i Elena, dues apassionades de cinema de terror i fantàstic que treballen en la indústria cinematogràfica. Bloody Girls és un projecte cultural on s’analitza i es fa divulgació sobre la representació de la dona en el cinema de gènere i la seva relació amb altres formes artístiques i moviments feministes. Han estat col·laboradores de la revista cultural Canino i del programa Tardeo, de Ràdio Primavera Sound).



Jorge Endrino

Informàtic i bibliotecari de professió, és un gran aficionat al cinema, especialment de gènere, fins que va redescobrir el cinema asiàtic veient The Ring de Hideo Nakata. A finals de 2005, va crear Asiateca Cinema Asiàtic, web dedicada a plasmar la seva afició per aquest cinema. Des de llavors, ha participat en publicacions com Kaiju! Cuaderno de campo o els Anuarios CineAsia, a més de co-escriure, al costat de Domingo López, el llibre Kung Fu Girls! Las actrices de acción de Hong Kong y China.




Elisenda Solsona

Escriptora i professora de secundària. Va estudiar el màster d’Escriptura Cinematogràfica a la UAB i ha realitzat diversos cursos d’escriptura. Ha participat en les antologies Passió pel conte (Voliana Edicions), Contes pel desconfinament (2020, Ed. Males Herbes), i ha col·laborat en projectes musicals, audiovisuals i teatrals. Entre d’altres publicacions, ha participat en el recull de relats The Valancourt Book of World Horror Stories (2020, Ed. Valancourt, 2020) amb el conte Mechanisms.


 


Ricard Planas

Llicenciat en filosofia i estudis asiàtics i Màster en Estudis Xinesos (UPF, 2013). Ha programat el cicle “Inéditos chinos en femení” per a la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya, un cicle que repassa el cine xinès des de l’edat daurada dels anys 30 fins a la revolució cultural. Ha publicat Historia del cine chino (2019, Ed. Almuzara) i col·labora amb CineAsia i l’Institut Confuci. És fundador/director de l’editorial Males Herbes.