Cryptshow Festival crea una nova secció on es projectaran òperes primes de directors reconeguts.

 La meva primera vegada, amb Elio Quiroga

Cryptshow Festival estrena una nova secció, "La meva primera vegada", amb la qual es volen recuperar les òperes primes de directors ja consagrats amb l'objectiu de fer un homenatge a les seves carreres i debatre sobre la seva evolució com a autor. En aquesta primera ocasió ens centrem en la figura d'Elio Quiroga i recuperem per a l'ocasió la seva primera obra, Fotos (1996).


Fotos és una rara avis, una de les cintes de culte del cinema de gènere espanyol, com ho és Arrebato. Va ser guardonada amb el premi a millor guió i una menció especial del jurat al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges l'any 1996. Aquell any Tarantino va formar part del jurat i va dir: "Fotudament bona. Pervertida, divertida i sexy". Una cinta pionera, avançada al seu temps per part del seu discurs, que transita entre la broma, la comèdia negra, la bogeria, la telenovel·la Venezolana dels 90 i la fantasia lúbrica d'un psicòpata.

A banda de la projecció de la pel·lícula, hi haurà una xerrada posterior amb el director. Quiroga ens explicarà com va aconseguir finançar-la, les dificultats per a fer una segona pel·lícula i respondrà les preguntes dels assistents. 

La projecció de Fotos coincideix amb l'edició en format bluray. 28 anys després de la seva estrena, per primera vegada després d'una minsa edició en VHS i una estrena en sales que va passar sense pena ni glòria, arriba en format bluray amb una edició del 79 amb més de 5 hores d'extres. Cryptshow ofereix l'oportunitat de veure-la en pantalla gran i gaudir-la en tota la seva esplendor.




Sinopsis

Azucena, una noia amb aversió pel sexe es converteix en musa d'un artista plàstic que s'obsessiona per ella i intenta violar-la, al mateix temps que intenta fugir del seu amant que és un psicòpata gelós i abusador, i en la seva fugida d'aquests homes tòxics coneix a un club nocturn de striptease a Narciso, un travesti del qual s'enamorarà perdudament.

Sobre el director

Elio Quiroga és el director i guionista de les pel·lícules de gènere Fotos, La Hora fría i NO-DO així com del thriller La hora del pequinés i les peces documentals El último minutero o The Mystery of the King of Kinema. També destaca en la faceta de novel·lista, amb obres com El Despertar, editada por Timun Mas; Los Códices del Apocalipsis, editada per Tyrannosaurus Books; o Idyll, publicada amb Dolmen Editorial. Ha guanyat el premi Minotauro amb Los que sueñan. Quiroga també és professor, pioner de la música experimental electrònica feta per ordinador a Espanya, amb grups com QUAXAR o DUE. El seu darrer treball és el guió de Anathema, l'òpera prima de Jamina Sabadú, per al segell Fear Collection que abandera Àlex de la Iglesia i Carolina Bang amb Sony i Amazon.