SECCIÓ OFICIAL DE CURTMETRATGES A COMPETICIÓ CRYPTSHOW 2016

Durant cinc dies, el Cryptshow Festival oferirà 10 hores de curtmetratges, a més d'algun llargmetratge  per dia. La Secció Oficial de curts ha esdevingut en referència a tot Catalunya pel que fa al gènere fantàstic i de terror en aquest format cinematogràfic ja que al Cryptshow podem trobar obres premiades internacionalment a festivals de renom com Sundance, Fant-Asia International Film Festival, Horrorfest, Sitges Film Festival o Brussels International Festival of Fantasy Film, entre d'altres. Moltes d'aquestes projeccions, vénen acompanyades d'una intervenció o trobada amb els seus directors.

Aquesta dècima edició s’han inscrit 220 curtmetratges de 24 països d’arreu del món, sobretot de l’estat espanyol, Frància, Mèxic, Alemanya i Brasil, però al Cryptshow Festival hi han participaran, també, curts de Corea del Sud, Japó, Rússia o Xile. Entre les produccions que participaran destaquen:

-”The Appel” (Frància, 2015). Programat a més d'una vintena de festivals arreu del món i multipremiat, entre ells, el premi al millor curtmetratge al Texas Ultimate Shorts
-”Freedom and Independence” (Alemanya, 2015) ucrt experimental programat a festivals de renom com ara a Clermont- Ferran Short Film Festival.
-”Metube 2: August sings Carmina Burana” (Alemanya, 2016) Estrenat mundialment a Sundance Film Festival estarà viatjant arreu del món visitant festivals com el Busan Int'l Short Film Festival de Corea del Sud.
-”Mi Ne Mozhem Zhit Bez Kosmosa” (We can’t live without cosmos) (Rússia, 2015) que ha estat un dels cinc candidats a l'Òscar al millor curtmetratge en la darrera edició.

Com a punt de distinció, des de l'any 2008, Cryptshow Festival ofereix una sessió infantil i gratuïta que a partir del 2013 s'organitza en col·laboració amb les entitats Eduvic i Fedaia. Davant l'èxit de l'any passat, quan van participar prop de 150 nens i nenes de diferents casals de la província de Barcelona, aquest any es dobla el nombre de sessions. Una infantil, dirigida per a nens d'entre 3 i 12 anys, i la segona, juvenil, per a joves a partir dels 13.  La projecció serà precedida per una sessió de maquillatge d'efectes especials a càrrec de Your Make up Studio. Gratuïta Les dues sessions estan patrocinades per EDUVIC, una cooperativa d’iniciativa social i sense afany de lucre que treballa amb la infància, l'adolescència i la joventut, en general i en risc social. Amb la col·laboració de la Fedaia. Bonpreu i Corominas ens donarà uns snacks per repartir entre els assistents.