PROGRAMA D'ACTIVITATS. Cryptshow 2020: Pandemònium Festival


➤19 de juny, 17 h.
Presentació del Cryptshow 2020: Pandemònium Festival
amb Toni Benages, David González i Mike Martínez

➤Del 26 de juny al 31 de juliol
Premi Serra Circular. Secció Oficial de curtmetratges
Geoblocat a l'Estat Espanyol

Els 47 curts de la Secció Oficial del Cryptshow 2020 es podran veure del 26 de juny al 31 de juliol a través de la plataforma Festhome TV, agruptats en 7 sessions.

➤Del 26 de juny al 5 de juliol
Doble Sessió Oriental
Geoblocat a l'Estat Espanyol

Un grup de joves juguen a la Ouija xinesa invocant l'esperit de Bunshinsaba. Quan sembla que res ha passat, decideixen comprovar si la llegenda del vídeo maleït és certa, alliberant a Sadako en una espiral de mort imparable. Un dels majors èxits de cinema de terror xinès, un crossover entre les criatures sobrenaturals protagonistes de les sagues The Ring i Bunshinsaba que ja s'ha convertit en tot un clàssic de culte al continent asiàtic.

Buddha Palm Technique (Ho-Leung Lau, 2020)
Una reimaginació del manhua de Tony Wong, però amb un gir cap a la ciència-ficció. Buddha Palm Technique explica la història d'un home que aconsegueix el poder del Palmell de Buda del Déu del Foc per ajudar-lo a canviar el món. Un trepidant film d'acció modern protagonitzat per Dean Wu, Collin Chou, Tang Fei i Justin Cheung.



➤27 de juny, 18 h.
Presentació del darrer número de El Buque Maldito
amb Diego López i Toni Benages

Diego López, programador del Sitges - Festival Internacional de Cinema de Catalunya i responsable de El Buque Maldito, nau almirall dels fanzines dedicats al cinema de gènere al nostre país, en presenta, com es tradició, el darrer número de la publicació.

➤27 de juny, 19 h.
Presentació del llibre Contes per al (des)confinament (Males Herbes)
amb Ramon Mas, Elisenda Solsona, Ferran Garcia, Míriam Cano i Toni Benages

Durant la primavera del 2020, a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, les llibreries han restat tancades, i les novetats literàries, com les persones, s’han vist confinades. Durant aquest temps, Males Herbes ha anat publicant contes inèdits al seu web de manera gratuïta. Així oferien als lectors que ho desitgessin la possibilitat de deixar enrere les parets de casa i escapar-se cap a altres realitats, ja fos a través del temps com de l’espai, al carrer de sota o a dos mil anys llum. Contes per al (des)confinament recull aquests relats, entre ells el conte guanyador del certamen literari Cryptshow / Males Herbes 2020.

➤28 de juny, 18 h.
Presentació de Japan Extreme, las películas más bizarras, extrañas y delirantes del cine japonés
amb Felipe Múgica, Mike Martínez i David González

Tortures, lluitadores despullades, monstres hermafrodites, homes-màquina, adolescents assassins, zombis, mutants... Aquest llibre representa un repàs pel cinema japonès més extrem des de 1960 fins a l'actualitat, una selecció de les 50 pel·lícules de visionat obligatori per a tots aquells que vulguin apropar-se al cinema nipó més excessiu, dement i surrealista.


➤28 de juny, 19 h.
Trobada entre Hermenaute i Orciny Press
amb Lluís Rueda, Hugo Camacho, Javier Parra, Andreu Grau i David González
Lucificción, de Lluís Rueda (Orciny Press)
Lluís Rueda, editor d’Hermenaute i autor de Paradoja en Renfield Street, ens endinsa en una novel·la luciferina d'aventures, erudita al mateix temps que violenta, tant trepidant com complexa i desmitificadora, el que li permet l'ús de la metaficció per construir una història en la qual es desdibuixen les fronteres entre el bé i el mal.
La Madre Terrible en el cine de terror, de Javier Parra (Hermenaute)
Aquest llibre analitza com el cinema s'ha aproximat a aquesta tradició -de cultures europees, asiàtiques i mesoamericanas-, així com al mite clàssic de la mare terrible. Aquest treball, que s'inspira en les teories de Carl Gustav Jung, proposa un recorregut per la figura de la mare destructora a través de diferents pel·lícules com Psicosis, Carrie o Hereditary.
Les ales de l'arna, d'Andreu Grau (Hermenaute)
En una Barcelona crepuscular, Emil Julià tracta de fer-se un nom com a terapeuta espiritual. Els seus mètodes dubtosos i les seves intencions poc clares es veuen refrenats per una estranya malaltia. Una fòbia li impedeix creuar els límits de la ciutat. L’aparició d’una dona misteriosa, l’Ariadna, portarà Emil a enfrontar-se amb els seus fantasmes. Podrà l’amor vèncer a la por? Les ales de l’arna és una novel·la sobre la voluntat i el destí, sobre l’atzar i l’origen últim del poder personal, en un món que agonitza.



➤4 de juliol. 24 h.
La Nit del Cryptshow

Televisió de Badalona emet un programa especial amb una selecció dels millors curtmetratges de l’edició 2019 del festival:

Muil (Maw), XIII Premi Serra Circular
Le Défi du rade (A wreck in paradise), Premi del Públic
Le Blizzard, Millor Actriu
Things Were Better Before, Millor Banda Sonora
Caronte, Millors Efectes Visuals
Bailaora, Millor Fotografia

➤4 de juliol, 18 h.
Taula rodona: Xina, punta de llança del cinema asiàtic
amb Quim Crusellas, Domingo López i Mike Martínez

Quim Crusellas, director del Festival Nits de cinema oriental de Vic, Domingo López, del segell Asian Trash Cinema i programador del Festival Nits de cinema oriental de Vic , i Mike Martínez, del blog Mike y sus chinos, conversen entorn la producció de cinema asiàtic actual, especialment del cinema que s’està realitzant a la Xina.

➤4 de juliol, 19:30 h. 
Palmarès

Lectura del palmarès del Cryptshow 2020.

➤5 de juliol, 00:00 h. 
Baetulonis amphorae daemoniique et sancti anastasi fabvlae

Aquest any no hi ha hagut Cremada del Dimoni. Perill. Anys d’investigació i d’estirar fils ens han dut a entendre la relació entre la Cremada del Dimoni, les despulles de Sant Anastasi, l’església de Santa Maria, la Confraria i una maledicció a la ciutat de Badalona. Aquest any no us durem poesia al cementiri. Aquest any no va d’art líric, no serà recital. Aquest any serà història local en majúscula. Va d’avís. Us explicarem què va passar a Badalona al segle XVIII que dugués a cremar figurons a la platja, què va passar els anys que no es va fer i perquè hem d’estar preocupats aquest 2020. Aportarem proves.

A més a més:

Guia de lectura. Com cada any, el Cryptshow, en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques Municipals, us ofereix una selecció d’obres de gènere fantàstic imprescindibles per entendre la temàtica del festival, enguany: la pandèmia i el pandemònium.

Pandemic files. Una sèrie d'articles de professionals de diversos camps que reflexionen des de diferents punts de vista sobre la pandèmia i el pandemònium: la cultura i la seva indústria, la perspectiva històrica, el rastre de la pandèmia a la ciència ficció, l'etimologia... Un seguit d'articles amb esperit humanistic on esperem trobar les claus sobre la situació que ens ha tocat viure: com hem arribat, com podem sortir i com podem acabar condemnats. El primer text és el de l’escriptor membre del “Movimiento Pragma” Salvador Bayarri, en el qual reflexiona sobre les receptes de la ciència ficció clàssica per salvar la humanitat. El seguiran els articles de Montse Rovira (Proyecto Naschy), J.M. Muñoz Rovira “Humphrey” (periodista i traductor), Ramon Pereira (escriptor i guionista), Jaume Benedito (Silent James), Sergio Mars (escriptor i editor), Diego López (programador del SITGES - International Fantastic Film Festival of Catalonia i director de El Buque Maldito) i Àngel Sala (director del SITGES - International Fantastic Film Festival of Catalonia).